Trouwen doet poetsen

AMSTERDAM -  Vrouwen die getrouwd zijn besteden maar liefst 50% meer tijd aan het huishouden dan toen ze single waren. Als je je geen werkster wilt gaan voelen kun je beter maar niet trouwen. Aan huishoudelijke klusjes zoals schoonmaken, koken, strijken en wassen gaat na je huwelijk veel meer tijd zitten. Ook denken dat manlief wel mee gaat poetsen is fout. Dat doet hij toch niet of minimaal. Dit blijkt uit een Brits onderzoek van econome Helen Couprie tussen 12.000 vrouwen en mannen.

Tien uur
Gemiddeld besteden alleenstaande dames tien uur aan koken, strijken, wassen en schoonmaken tien uur. Single mannen komen niet verder dan zeven uur.
Na het huwelijk of samenwonen stijgt het aantal uren voor de vrouw naar gemiddeld 15 uur per week.
Wanneer stelletjes samen gaan wonen zijn de vrouwen plotseling meer met het huishouden bezig. Noodgedwongen, want hun partners trekken zich dan nog weinig aan van hetgeen moet gebeuren in huis.

Controle
Als reden kwam naar voren dat zij denken dat vrouwen graag de controle over het huishouden willen. Niet geheel terecht, want vrouwen blijken zich juist dood te ergeren aan mannen die niet hun eigen rommel opruimen en mee helpen.

Bron: De Telegraaf 


Geplaatst op: 12-09-2008
(Advertentie)


Op debruidsetalage.nl vind je tweedehands, te koop gevraagd én aangeboden trouwjurken