Jaar lang gratis trouwen op Beeckestijn

Het oude stadhuis aan Plein 1945 IJmuiden wordt volgend jaar onder handen genomen. Er zit asbest in dat wordt verwijderd. Het luchtverversingssysteem moet vervangen om aan arbo-eisen te voldoen. Die werkzaamheden beginnen in juli en duren tot juli 2013.

 

Al die tijd is er geen officiële trouwzaal beschikbaar, want die bevindt zich in het oude Dudok-gebouw. ,,Daarom hebben we een tijdelijke officiële trouwzaal gezocht. Die hebben we gevonden in het zuidelijke koetshuis op landgoed Beeckestijn. Het is een mooie, goede locatie'', zegt burgemeester Franc Weerwind.

 

,,We maken dat nu al bekend, omdat veel bruidsparen lang van tevoren willen weten waar ze aan toe zijn op de dag van hun huwelijk. Je kunt in Velsen op allerlei locaties trouwen, tot en met het strand. Daar zit een meerprijs aan vast. Daarnaast moeten we een wettelijke trouwzaal hebben waar je tegen een gedifferentieerd tarief kunt trouwen'', aldus de burgemeester.

 

Die trouwzaal is een wettelijke eis. Het is ook een wettelijke eis dat inwoners kosteloos kunnen trouwen. Dan komen ze alleen met getuigen naar het stadhuis, krijgen ze geen toespraak, zetten ze alleen handtekeningen op een officieel document en staan ze binnen twintig minuten weer op straat. Die huwelijken kunnen vanaf juli 2012 in het tijdelijke 'stadhuis' van Velsen worden gesloten, op maandagmorgen: in het zuidelijke koetshuis van Beeckestijn. Een datum boeken is al mogelijk.

Het zuidelijke koetshuis van Beeckestijn is dertig jaar lang Taveerne Beeckestijn geweest van horecaondernemer Jos van Bommel. De nieuwe eigenaar van de gebouwen op de buitenplaats, Vereniging Hendrick de Keyser, gaat horeca vestigen in het noordelijke koetshuis.

 

(bron: ijmuidercourant.nl)


Geplaatst op: 05-07-2011
(Advertentie)


Op debruidsetalage.nl vind je tweedehands, te koop gevraagd én aangeboden trouwjurken